sebu, ja jeżdżę zawsze przez Nowy Dwór Mazowiecki. Żadnych kontroli jeszcze nigdy nie spotkałem, więc polecam
Warszawa - Jastrzębia Góra. Autostradą czy 7-ka?
Zwiń
X
-
Agamek12, a ja dzisiaj w Jastrzębiej byłem i żadnej oklejonej TOYOTY nie widziałemSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12loru, jak Ty jechałeś, że pokonanie trasy o 100km krótszej zajęło Ci godzinę dłużej???
Zamieszczone przez Agamek12Ja przejechałem 370km w niecałe 4h (jadąc siódemką) i totalnie nierealne byłoby dla mnie oszczędzenie 1h jadąc autostradą (to znaczy nie miałbym szans na pokonanie 470km w niecałe 3h - to jest fizycznie niemożliwe...).
Zamieszczone przez Agamek12PS: do "7-ki" dojeżdżałeś przez Warszawę, Nowy Dwór Mazowiecki czy Ciechanów?
Zamieszczone przez Agamek12sebu, ja jeżdżę zawsze przez Nowy Dwór Mazowiecki. Żadnych kontroli jeszcze nigdy nie spotkałem, więc polecamO rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Dziś w ostatni dzień wakacji (31.08.2014) pokonałem trasę Darłowo - podwarszawski Radzymin klasyczną "siódemką".
Wystartowałem o 6.15. O 8.30 przejeżdżałem przez miejsce, w którym jest do wyboru przejazd autostradą lub "siódemką" (czyli pod Gdańskiem). O 13.45 byłem w Radzyminie pod Warszawą. Wychodzi na to, że odcinek Gdańsk -> Radzymin pokonałem w 5h15min - tyle tylko, że po drodze miałem 3 postoje na siku, odwiedziłem (obejrzałem dziedziniec i mury zewnętrzne) zamku w Ostródzie i Nidzicy, zatankowałem i zjadłem coś w Makdrajwie w Nieporęcie - zajęło mi to spokojnie ponad godzinę.
Reasumujac: odcinek Darłowo->Gdańsk da się pokonać w ~2h, odcinek Gdańsk->Radzymin (i Warszawa też - bo to nawet bliżej) jadąc "siódemką" w ~4h.
Przy okazji spalanie z pewnością niższe niż podczas jazdy autostradą, do tego bardzo fajne widoki i w większości bardzo bobra nawierzchnia...
Aha, cała trasa bez jakichkolwiek zatorów, korków, wypadków. Jedynie odcinek Nidzica->Płońsk pokonałem w kolumnie nie przekraczając 110km/h. Nie widziałem ani jednego patrolu Policji (no dobra, jeden był - ale trzymał autokar), Janosik donosił jedynie o 3 videarejestratorach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b-bar01Zamieszczone przez kazik4x4Ale to nie zaskoczyło marketingowców z koncernów paliwowych.Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
ok 90 litrów pojemności rzeczywistej.
ale ja nie o tym. po prostu odpieram nie do końca przemyślany zarzut, że kolejki na MOPie to efekt wyłącznie gapiostwa kierowców.
[ Dodano: Wto 09 Gru, 14 22:57 ]
Wraca temat, koledzy. W piątek w godzinach szczytu (17.00) ruszam z W-wy do Gdańska. Opcje trasy są 2: siódemka i A1 przez Sierpc i Toruń. Poprzednio pisano dobrze o siódemce (ja również) w kontekście godzin pozaszczytowych a jak jest z korkami w najgorszy czas? Autostrada ją odciążyła?Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
Ja zawsze pomykam "7".
Tyle, że w soboty i niedziele, od Elbląga, często (w sezonie) są korki aż do Nowego Dworu Gd. - po prostu, prawie wszyscy jadą w stronę Stegny i 'dzięki' temu reszta równo stoi z nimi.
Dlatego też, jeśli już wychodzi jechać w te dni, to lepiej wyjechać z Wawy najpóźniej o 4 rano.
Jeśli masz nawigację (z traffikiem), to oczywiście wyznaczy Ci objazd, ale i tak trochę (jednak duuużo krócej) stoi się w N. Dworze przed tym chrzanionym rondem.
Ale omijasz prawie całą zakorkowaną drogę Elbląg-N.Dwór Gd.
I dlatego właśnie, jak tylko mogę, to wyjeżdżam w piątek rano. Mimo tego, zdarzają się małe zakorkowania, bo jest jeszcze trochę świateł - np. okolice Ostródy, czy (chyba) Elbląga.Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981Agamek12, plus koszt A1 dolicz, teraz od Torunia do Gdańska kosztuje 27,50 bodajże, jak dobrze pamiętam. Nie wiem czy Stryków - Toruń już płatny?Była 01 2.0 AQY + LPG, jest Focus Mk2 1,6 + LPG
Komentarz
-
-
teraz na 7 na odcinku Gdańsk - Elbląg jest rzeźnia bo budują nową drogę - zwężenia/wahadła/objazdy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz